Produktet

Djathi dhe Qumeshti i Dhise Karakteristika

Karakteristikat e qumeshtit te dhise:

- Perberja kimike eshte  teper e ngjashme  me ate te qumeshtit te njeriut;

- Permbajtja yndyres varion duke filluar nga nje maksimum prej 4%, ne fillim te periudhes se laktacionit, në një minimum 2.7% gjate veres. Jane yndyrna sature/te mira per organizmin.

- Përmbajtja e laktozes eshte praktikisht e ngjashme me ate te qumeshtit te lopes (4-5% ne varesi te periudhes se laktacionit).

Çfare do te thone keto shifra?

Per te kuptuar me mire duhet te fillojme duke thene se dhite lindin vetem nje here ne vit dhe perberja e qumeshtit eshte e vendosur nga periudha e laktacionit. Ne fillim dhe ne fund të kesaj periudhe kafsha prodhon qumesht me pak, si rrjedhoje qumeshti eshte me i koncentruar dhe me me shume proteina e yndyre. Gjate veres sasia e qumeshtit rritet dhe zvogelohet ne te perqendrimi i yndyres (2,7-2,9%).

bio-banner1